Keran hallit tekee tilaa asumiselle.

Keran Hallit on ainutlaatuinen kokeilu, jonka tavoitteena on aktiivisesti osallistua kestävämmän tulevaisuuden palveluiden sekä paremman kaupunkirakenteen ymmärtämiseen ja kehittämiseen. Keran Hallit tarjoaa kokeilualustan, jossa innovatiiviset toimijat voivat pilotoida, testata ja kehittää palveluitaan. Tilaa on tarjolla runsaasti ja se on joustavasti muunneltavissa, mikä mahdollistaa hyvin erityyppisten projektien toteuttamisen. Kaupunkilaisille Keran Hallit haluaa tuottaa kutkuttavia elämyksiä, kiinnostavia palveluita sekä mahdollisuuden helposti ja hauskasti kokeilla kestävämpää elämäntapaa.

Keran Hallit toimivat aiemmin logistiikkakeskuksena, jonka läpi kulki lähes puolet Suomessa myytävästä ruuasta. Toiminta siirtyi Sipoon Bastuskäriin syksystä 2016 alkaen ja keväästä 2019 alkaen Keran Halleja on valmisteltu väliaikaiskäyttöön. S-ryhmän logistiikkakeskus ehti toimia halleissa 53 vuotta ja tuona aikana ”Kilossa” ehdittiin työllistää noin 30 000 henkilöä. Monella espoolaisella onkin omakohtaista kokemusta Keran Halleista jo logistiikkakeskuksen ajoilta!

Keran hallit tekee tilaa asumiselle tulevien vuosien aikana, kun alue muuntuu entisestä Kilon logistiikkakeskuksesta Keran asuinalueeksi. Väliaikaiskäytön aikana Keran Halleihin mahtuu pienen kylän verran aktiivista toimintaa, mutta viidentoista vuoden päästä alueella asuu pienen kaupungin verran asukkaita. Keran Hallien tontille suunnitellaan asuinaluetta noin 6 500 asukkaalle, joka vastaa Kristiinankaupungin väestöä. Junaradan pohjoispuoli huomioiden alueelle muuttaa asukkaita noin Forssan verran, sillä myös pohjoispuolta kehitetään asemakaavoituksen myötä asumiseen.

Voit tallentaa kuvat klikkamalla ne ensin auki.